Koopwoningen

Het Schoterkwartier gaat uit een tweetal fasen bestaan. De eerste fase met 34 grondgebonden eengezinswoningen gelegen aan de Delistraat, Siantarstraat en Papoeaplein is inmiddels opgeleverd. Fase 2 bestaat uit de realisatie van 19 koopappartementen en 53 (sociale-) huurappartementen in de woontoren aan het Spaarne met daaraan grenzend 12 stadwoningen. Daarnaast worden er 17 stadswoningen aan het groene binnengebied ontwikkeld en komen er nog 7 eengezinswoningen aan de groene scheg aansluitend aan de woningen van fase 1.

Schoterkwartier is gelegen in het zuidelijke deel van de Indische buurt in Haarlem en wordt omgeven door de Spaarndamseweg (met daarlangs het Spaarne), de Transvaalstraat en de Delistraat. Alle gewenste dagelijkse voorzieningen (supermarkt, kinderopvang, basisonderwijs en sport- en recreatiefaciliteiten) liggen in de nabijheid. Verder bestaat er een goede verbinding van en naar het centrum van Haarlem. Deze verbinding is vooral gebaseerd op bus- en fietsverkeer. Dit om voor de korte afstand het gebruik van de auto te minimaliseren.

Belangstelling in een koopwoning in Schoterkwartier?
Een mooi nieuwbouwhuis op een ideale plek nabij het Spaarne en het geweldige centrum van Haarlem. Daar wilt u toch wonen? Schrijf u dan in als geïnteresseerde en wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Huidige situatietekening en ontwerpen van de woningen en appartementen

 

Huurwoningen

In de woontoren aan het Spaarne van 17 verdiepingen zullen naast de 19 koopappartementen 53 (sociale) huurappartementen worden opgenomen.

Er zijn 21 tweekamerappartementen en 32 driekamerappartementen allen met een balkon en variërend vanaf ca. 56 m² tot en met 62m². De huurappartementen zullen te zijner tijd worden verhuurd door de toekomstige eigenaar/verhuurder.

Om in aanmerking te komen voor de sociale huurappartementen heeft u een inschrijving nodig bij Woonservice en geldt doorgaans een maximale inkomensgrens en wordt gekeken naar o.a. interesse, inkomsten/vermogen en leeftijd. De specifieke wijze van verhuur wordt t.z.t. nader uitgewerkt.

Het is nog niet bekend wie de appartementen gaat verhuren. Indien u interesse heeft voor een huurappartement en aangemeld bent via deze projectwebsite, houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen en zullen wij te zijner tijd informatie verstrekken waar u terecht kunt voor de verhuur van de appartementen. De start van de verhuur wordt verwacht nadat de bouw is gestart en het appartementengebouw in de afrondende fase is.