Nieuwsbrief 12 maart 2021

Geplaatst op 16-03-2021

Langs het Spaarne aan de voet van de Waarderbrug in Haarlem-Noord ontwikkelt AM het project Schoterkwartier. De 34 eengezinswoningen van de eerste fase zijn bijna voltooid en worden binnenkort opgeleverd.

De ontwikkeling van de tweede fase is in voorbereiding. Dit plandeel bevat 108 woningen en heeft een aantrekkelijk en gevarieerd woonprogramma. Er komen 19 koopappartementen en 53 (sociale-) huurappartementen in de woontoren aan het Spaarne met daaraan grenzend 12 stadwoningen. Daarnaast worden er 7 eengezinswoningen en 17 stadswoningen aan het groene binnengebied ontwikkeld.

Arons en Gelauff architecten is de ontwerper van het project. Centraal staat een slanke woontoren die links en rechts wordt geflankeerd door stadswoningen van drie en vier woonlagen. Opvallende balkons geven fijne buitenruimten voor alle bewoners.

vogelvlucht

De stadswoningen in het project hebben ruime terrassen boven de half open parkeergarage. Het parkeren van auto's en fietsen vindt plaats in deze parkeervoorziening op de begane grond, welke in het midden van het project tussen de bebouwing en het groen is opgenomen.
De woontoren wordt 17 verdiepingen hoog. Schoterkwartier krijgt een expressieve vormgeving waarin ritme, schuine lijnen en bijzondere dakvormen met elkaar zorgen voor een herkenbaar en fraai beeld.

Voor Fase 2 wordt momenteel het ontwerp van het plan en de woningen opgesteld en worden de voorbereidingen voor de wijziging van het bestemmingsplan getroffen. De verwachting is dat dit jaar de bestemmingsplan procedure afgerond kan worden. Begin 2022 zal gestart worden met de verkoop van de woningen, waarna ook met de bouw kan worden aanvangen. Het streven is om eind 2023 de woningen en appartementen op te leveren.

Nu de voorbereidingen in volle gang zijn houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen van Schoterkwartier. Mocht u geen interesse meer hebben in onze nieuwsbrieven dan kunt u zich hieronder uitschrijven.

Met vriendelijke groet,
Team AM Schoterkwartier

  • Nieuwsbrief 12 maart 2021

“Schoterkwartier, het geluk nabij”

Contactpersonen Schoterkwartier

Desiree Broekhuis - Stuvel
Verkoopmanager

Desiree Broekhuis - Stuvel

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlem
Makelaar

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlem

JRS Makelaars Haarlem
Makelaar

JRS Makelaars Haarlem