Nieuws

Admin
16:02 | 03-07-2019

Nieuwsbrief 4 - een akkoord bereikt

Met veel plezier kunnen wij u informeren over de meest recente ontwikkelingen rondom het project Schoterkwartier in Haarlem.

In de afgelopen periode hebben de gemeente Haarlem en gebiedsontwikkelaar AM gesprekken gevoerd over de ontwikkeling van Schoterkwartier. Het onderwerp van gesprek was hierbij het verzoek van de gemeenteraad om de sociale koopwoningen in de woontoren te wijzigen naar sociale huurwoningen. Recent is hierover op ambtelijk niveau een akkoord bereikt. 

Nadat er begin juni al tussen het College van B&W en AM overeenstemming werd bereikt, stemde ook de gemeenteraad op woensdag 26 juni in met het bereikte akkoord. Dit betekent dat AM nu volop door kan gaan met de ontwikkeling van de nieuwbouwplannen aan het Spaarne. 

Het plan zal dus niet alleen bestaan uit koopwoningen en -appartementen, maar ook uit zo’n 50 sociale huurappartementen. 

Dit positieve nieuws betekent dat AM naar verwachting komend najaar zal starten met de verkoop van de eerste 34 woningen aan de kant van de Delistraat. Deze eengezinswoningen hebben een woonoppervlakte van zo’n 116 tot 119 m2. Alle woningen beschikken over een woonkamer / keuken, drie slaapkamers en een badkamer en een zolder met volop mogelijkheden. 


Schoterkwartier Ai
Impressie van de eerste 34 woningen

Schoterkwartier Ai
Impressie van Schoterkwartier in vogelvlucht

Wij zijn verheugd over de bereikte overeenstemming en kijken er naar uit van Schoterkwartier een aantrekkelijke woonomgeving te maken. Wij gaan hard aan het werk en verwachten u na de zomer onze eerstvolgende nieuwsbrief te zenden.
 
Wij wensen u nog een fijne dag en alvast een geweldige zomer!
Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Hans Berghege
Verkoopmanager

030-6097271
hans.berghege@schoterkwartier.nl

Hans Berghege
Ligging van het project